-
Nettiarvosteluista kertova yrityksen banneri


Paras lumilinko 2024 - lumenluonnin ei tarvitse olla raskasta

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Stigan kanssa – Artikkeli päivitetty 11.11.2024

 

Kun talvi saapuu, monet meistä kohtaavat lumitöitä, ja tässä tilanteessa moni miettii: tarvitaanko lumilinkoa vai pärjätäänkö pelkällä lumilapiolla?

Ratkaisu riippuu siitä, mikä on asumismuotosi, missä päin Suomea asut ja kuinka paljon lunta yleensä tulee. Jos lunta on vähän ja pihapiiri ei ole kovin iso, niin hyvä lumilapio saattaa riittää. Tai jos asut suojaisessa paikassa, missä lumipyryjä ei tapahdu usein, saatat säästää rahaa ostamatta lumilinkoa. 

Jos olet koskaan ollut siinä tilanteessa, että ole edes harkinnut lumilingon ostamista, olisit jo tässä vaiheessa todennäköisesti säästänyt aikaa ja vaivaa. Lumilinko siirtää huomattavasti enemmän lunta kuin lapio, tekee leveitä kulkureittejä ja sinkoaa lumen jopa 15 metrin päähän ilman, että sinun tarvitsee taivutella selkääsi. Joissain tapauksissa työ, joka voisi viedä tunnin, hoituu kymmenessä minuutissa.

Miten lumilinko toimii?

Lumilinko toimii joko bensamoottorin tai sähkömoottorin voimalla. Moottori pyörittää eräänlaista kairaa, joka imee lumen ylös maasta ja lähettää sen pois putken kautta. Yleensä kairoja on joko yksi- tai kaksi riippuen siitä, onko kyseessä yksivaiheinen vai kaksivaiheinen lumilinko. Kolmivaiheiset lumilingot ovat harvinaisia ja niistä on hyötyä oikeastaan vain jos lumi on märkää ja sitä on todella paljon. Tämä on suomen oloissa hieman harvinaisempi tilanne.   

Perusajatus lumilingon toiminnasta ei ole kovin monimutkainen, ja kaikki lumilingot hoitavat hommansa enemmän tai vähemmän samalla tavalla. Kuitenkin se, millaisella voimalla ne liikkuvat, voi vaihdella. Lumilinkoja löytyy bensakoneella, kun taas toiset ovat akkukäyttöisiä, eli niissä on sähkömoottori.  Tämän lisäksi lumilinkoja löytyy lukuisia eri kokoisia, niin työnnettävinä, kuin traktoriin kiinnitettävinä.  

Mutta miten valita oikea lumilinko?

 

Aikaisemmin valtaosa lumilinkoista käytti bensiinimoottoreita, mutta akkuteknologian kehittyessä myös sähkökäyttöisistä lumilingoista on tullut varteenotettavia vaihtoehtoja. Bensiikäyttöinen lumilinko on edelleen voimakkain vaihtoehto, ja se heittää lunta kauemmaksi ja puhdistaa nopeammin. Polttomoottorimallin heikkoutena on kuitenkin sen usein suuri paino, sekä ympäristö- ja melusaaste. 

Akkukäyttöisistä lumilingoista löytyy erittäin kevyitä työnnettäviä lumilinkoja, jotka sopivat myös iäkkäämmille ihmisille. Siinä missä kevyimmätkin polttomoottoriset lumilingot painavat yli 70kg, alkaa akkukäyttöisten lumilinkojen paino 15 kg:sta ylöspäin. Mikäli tarve on saada autotallin edusta ajotielle tyhjäksi tai pieni jalkakäytävän pätkä, on akkukäyttöinen lumilinko ehdottoman suositeltava peli.

Tiivistelmä esittelyn lumilingoista


Tämän osion alapuolelta löydät yksityiskohtaisemmat kuvaukset eri kategorioiden parhaista lumilingoista, mutta mikäli et jaksa lukea sinne asti niin tässä tiivistetysti: 

Esittelyn tehokkain STIGA-lumilinko – Stiga ST 976 T – Klikkaa tästä tuotteeseen

Esittelyn paras akkukäyttöinen lumilinko – Stiga ST 700e Kit – Klikkaa tästä tuotteeseen

Esittelyn kevyin akkukäyttöinen lumilinko – Stiga ST 300e Kit – Klikkaa tästä tuotteeseen

Esittelyn tehokkain lumilinko - STIGA ST 976 T

Stigan Expert-sarjan ST 976 T lumilinko on kaksivaiheinen, polttomoottorilla varustettu voimapesä. Sen 76cm työleveys hammastetulla lumiruuvilla kaikenlaisen lumen poistoon. Tämän lisäksi sitä on nopea ohjata tarkasti manuaalisen tasauspyörästön lukon ansiosta. Moottorina toimii 375 cc STIGA-polttomoottori, joka takaa voiman tilanteessa kuin tilanteessa. 

Lumilinko ST 976 T

Kokonaisarvosana
5/5

Esittelyn paras akkukäyttöinen lumilinko - STIGA ST 700e KIT

STIGAn laadukasta Experience -sarjaa edustava STIGA 700e on akkulumilinkojen kevyt työhevonen. Vaikka lumilingossa on kohtuullisen leveä, 50cm työalue, ei sillä ole akkujenkaan kanssa painoa kuin alle 19kg. Laite pystyy käsittelemään lunta 20cm syvyyteen saakka, joten työt hoituvat hetkessä, kunhan lumen ei anna kasaantua useita päiviä. STIGA ST 700e on yksivaiheinen ja siitä löytyy tehoa 1kw. Kittiversiossa mukaan tulee 4ah akku, joka on yhteensopiva muiden STIGAn akkukäyttöisten puutarhalaitteiden kanssa. 

Stiga ST-300 lumilinko

Kokonaisarvosana
5/5

Esittelyn kevyin lumilinko – STIGA ST 300e KIT

STIGAn todella kevyt lumilinko ST 300e on melkein kuin akkukäyttöinen lumilapio. Keveyden maksimoimiseksi työskentelyalue on kavennettu 30cm mittaiseksi ja lunta se pystyy luomaan 15cm syvyydeltä.  Näin toimimalla on saatu aikaan suhteellisen pitkä, 5m heittoetäisyys, vaikka laitteen paino on akkujen kanssa vain 8.3kg! Keveyden ansiosta laite soveltuu erittäin hyvin jatkuvaan työskentelyyn vastasataneen lumen kanssa pihateillä. ST 300e KIT soveltuu erittäin hyvin myös vanhemmille ihmisille, joilla voi olla vaikeuksia siirrellä painavia laitteita.
 
Stiga ST-300 lumilinko
Kokonaisarvosana
4/5

Kiitos kun luit arvostelua tänne asti!

Mikäli kodintekniikan ja kodinkoneiden arvostelut kiinnostavat, löydät ne kaikki täältä.

Nettiarvosteluiden kaikki arvostelut löydät etusivulta, jonne pääset kätevästi painamalla tästä.

Nettiarvostelut